Volledig scherm
Vitesse brengt het aantal gewonnen uitduels op zeven; uit bij PSV. foto Olaf Kraak/ANP

Vitesse op jacht naar eredivisierecord

ARNHEM - Vitesse is na de zevende uitoverwinning op rij (1-2 bij PSV) op jacht naar een nieuw eredivisierecord.

Dat dateert van 1987/88 toen PSV de eerste negen wedstrijden buiten Eindhoven won. Vitesse is pas de derde eredivisieclub in Nederland die een dergelijke serie neer heeft gezet. De ploeg van trainer Fred Rutten won achtereenvolgens bij PEC Zwolle, Willem II, FC Groningen, FC Utrecht, NAC, Ajax en PSV.

Alleen Ajax en PSV hebben een betere serie neergezet in de eredivisiehistorie. Ajax boekte in 1995/1996 acht zeges op rij buiten Amsterdam. PSV heeft het record van negen gewonnen wedstrijden buiten Eindhoven in handen.

Vitesse kan de Eindhovenaren in 2012 nog achterhalen. De Arnhemse ploeg gaat nog op bezoek bij VVV-Venlo en SC Heerenveen. Direct na de winterstop wacht een bezoek aan AZ in Alkmaar.

De serie van Vitesse is bijzonder. In heel Europa kan alleen Barcelona Vitesse volgen. Die ploeg boekte zondag bij Levante de zevende uitzege op rij.

Volledig scherm
Barcelona won net als Vitesse de eerste zeven uitwedstrijden van het seizoen. foto EPA
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.