Vitesse overtuigt maar half in oefenwedstrijd tegen Hearts

OLIVA - Vitesse heeft het trainingskamp in de Spaanse badplaats Oliva met een teleurstellend gelijkspel afgesloten. De Arnhemse eredivisionist verprutste in de stralende zon tegen de Schotse middenmoter Heart of Midlothian te veel kansen. Het werd uiteindelijk 1-1.

Trainer Henk Fraser startte in Oliva met Arnold Kruiswijk naast aanvoerder Guram Kashia. 

Met het oog op de schorsing van Matt Miazga moet de coach bij de hervatting van de competitie tegen Sparta (dinsdag 20.00 uur in Rotterdam) een vervanger in het hart van de defensie aanwijzen. Fraser liet de Groningse routinier, terug na een rugblessure, een halve wedstrijd spelen. Na rust stond Thomas Oude Kotte naast Miazga, die ook inviel.

Rechts achterin begon vrijdagmiddag Fankaty Dabo. In de tweede helft bracht Fraser daar Julian Lelieveld.

Geraamte

Het geraamte van Vitesse stond verder wel. Vanwege een lichte blessure ontbrak Tim Matavz. Daarmee speelde Luc Castaignos. Op het middenveld acteerde Thulani Serero weer als spelmaker. De Zuid-Afrikaan raakte voor de winterstop zijn plaats nog kwijt, maar keerde met een overtuigend optreden in het elftal terug.

Vitesse scoorde in de sterke eerste helft. Onder toeziend oog van onder andere Heerenveen-spion Jurgen Streppel, kopte Bryan Linssen een bal na een kwartier hard en strak binnen op een voorzet van Milot Rashica (1-0).

Nonchalance

Kansen waren er verder wel, ook in de matige en, door alle wissels, rommelige tweede helft. Maar Linssen, Castaignos en Mason Mount misten in vrije positie scherpte in de afronding.

Andy Irving strafte die nonchalance in de slotfase af. De Schot schoot een vrije trap met een stuit binnen. Doelman Remko Pasveer zag er bij de gelijkmaker niet goed uit: 1-1.

Volledig scherm
Bryan Linssen scoorde namens Vitesse. © ANP Pro Shots
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.