Matus Bero in duel met Ajacied Donny van de Beek.
Volledig scherm
PREMIUM
Matus Bero in duel met Ajacied Donny van de Beek. © ANP Sport

Vitesse’s loopwonder Matus Bero wil naar Engeland

ARNHEM - Matus Bero zit in zijn tweede jaar bij Vitesse. De Slowaak geniet in Arnhem. Maar hij droomt ook. Het summum is de Premier League.

De ogen fonkelen. In zijn beleving is hij in Istanbul. In het Atatürk Stadion, als één van 81.000 uitverkoren mensen. Het is 2005, de Champions League-finale. Hij is bij Het Wonder van Liverpool.

,,Liverpool tegen AC Milan is de mooiste voetbalwedstrijd die ik ooit heb gezien”, vertelt Matus Bero enthousiast. ,,The Reds stonden met 3-0 achter en kwamen na rust terug tot 3-3. Waanzinnig. Daarna won de club de strafschoppenreeks. Daar is mijn liefde voor Liverpool ontstaan.”

Quote

Voor mij is Vitesse in alles een geweldige stap

Kinderboek

Voor Bero (24) is Anfield Road heilige grond, maar hij leeft zijn droom op de Papendallaan in Arnhem. De Slowaak schrijft daar zíjn kinderboek. Hij is voetbalprof geworden. Dat jochie uit Ilava is via Trencin en Trabzonspor bij Vitesse beland. Dit is zijn tweede jaar bij de Gelderse eredivisieclub. Hij is door zijn prestaties een vaste klant in de nationale selectie van Slowakije geworden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.