Sondre Tronstad zet op Europees podium voor FK Haugesund zijn lichaam in de strijd tegen PSV'er Steven Bergwijn.
Volledig scherm
Sondre Tronstad zet op Europees podium voor FK Haugesund zijn lichaam in de strijd tegen PSV'er Steven Bergwijn. © BSR Agency

Vitesse slaat toe op transfermarkt: Tronstad naar Arnhem

ARNHEM - Vitesse heeft de eerste winterse versterking binnen. De Arnhemse eredivisieclub trekt Sondre Tronstad aan. De middenvelder komt per direct over van de Noorse club Haugesund. Hij tekent een contract tot juli 2023.

De transfer van Tronstad (24) is opmerkelijk. Eerder deze winter ketste zijn komst naar Vitesse nog af. De club uit Arnhem en Haugesund konden geen overeenstemming bereiken over de vergoedingssom voor de Noor.

De onderhandelingen werden deze week hervat. Nu bereikte technisch-directeur Marc van Hintum wel een akkoord met de Scandinavische club.

Tronstad moet bij Vitesse voor meer concurrentie zorgen op het middenveld. Die linie is bij de Arnhemse club onderbezet. De Noor brengt als ervaring tien kwalificatieduels uit de Europa League mee. Zo stond hij dit seizoen nog tegenover PSV.

Tronstad groeide op bij IK Start Kristiansand. De Noor stond eerder nog onder contract bij Huddersfield Town, maar hij kreeg bij de Engelse club geen speeltijd. Bij Haugesund kwam hij tot 110 wedstrijden.

Tronstad is de eerste versterking van Vitesse in deze winterperiode. De club speurt de transfermarkt nog af naar een linksback. De Arnhemse eredivisionist verhuurde eerder Oussama Darfalou aan VVV-Venlo.