Bryan Linssen voor Vitesse in duel met Perr Schuurs van Ajax.
Volledig scherm
PREMIUM
Bryan Linssen voor Vitesse in duel met Perr Schuurs van Ajax. © Pim Ras Fortografie

Vitesse snakt naar een stunt in KNVB-bekerduel tegen Ajax

ARNHEM - De bekerkoorts slaat toe bij Vitesse. In de kwartfinale wacht een gevecht met topfavoriet Ajax. De Arnhemse club gaat op voor de surprise.

De mooiste overwinningen in de sportarena zijn voorbehouden aan de underdog. Dat levert heroïsche verhalen en anekdotes op. Voetbalsprookjes, waarbij de grenzen van de realiteit nog wel eens vervagen. Boeken vol proza en soms zelfs poëzie.

Vitesse snakt naar een stunt in de KNVB-beker. De Arnhemse club treft morgenavond in de kwartfinale Ajax, de uitgesproken én uitgeruste favoriet. De gedoodverfde kampioen van Nederland. Een surprise in GelreDome geeft dan kleur aan het tot dusver fletse, vervelende seizoen.

,,In de beker komen onvermoede krachten los”, zegt Roy Beerens. ,,Het blijven aparte wedstrijden. Andere spanning. Er kan een verlenging bij zitten. Een strafschoppenreeks. De emotie is altijd net anders.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.