Volledig scherm
Oussama Darfalou, zondag nog succesvol in de wedstrijd tegen AZ, begon in de basis in de oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen. © BSR Agency

Vitesse speelt in geheim oefenduel gelijk tegen Heerenveen

ARNHEM - Vitesse heeft in een besloten oefenwedstrijd in Arnhem met 1-1 gelijk gespeeld tegen Heerenveen. De Malinees Nouha Dicko, op de slotdag van de transferperiode gehuurd van Hull City, maakte voor het eerst zijn opwachting bij de eredivisionist.

Dicko (27) deed een uur mee. De Malinees acteerde nog onwennig.

Coach Leonid Sloetski gebruikte de oefenpot verder voor meer experimenten bij Vitesse. Zo startte Patrick Vroegh als linksback. Bryan Linssen begon links op de vleugel.

Sloetski posteerde Lamprou in het doel. Achterin stonden Lelieveld, Aktas, Hajek en Vroegh. Het viermans middenveld werd gevormd door Tannane, Bazoer, Foor en Linssen. Dicko stond voorin met Darfalou.

Nieuwe keeper stopt penalty

Voor rust werd niet gescoord. Dicko kwam tot één doelpoging. In de tweede helft voerde Sloetski meerdere wissels door.

Ook doelman Bayazit viel in. De keeper werd na 52 minuten verslagen. Joey Veerman schoot van afstand raak: 0-1.

Vitesse kwam na 62 minuten terug. Ozgur Aktas kopte een hoekschop van Bazoer feilloos binnen voor de 1-1. Daarna faalde Heerenveen in de afwerking. Zo stopte Bayazit een laconiek genomen strafschop van Ejuke.

Darfalou schoot voor Vitesse nog een vrije trap op de lat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.