Volledig scherm
PREMIUM
Thulani Serero (links) schudt PSV’er Jorrit Hendrix af. © BSR Agency

Vitesse-spelmaker Serero wars van angst voor Ajax

ARNHEM -  Ajax wordt wereldwijd bewierookt. De boel ontregelen op Hollandse bodem ligt bij Vitesse in handen van Thulani Serero. Hij kent de Amsterdamse mores.

Eén echte Ajax-eigenschap heeft Thulani Serero wel. De Zuid-Afrikaan maakt zich nooit zo heel erg druk om tegenstanders. Groot van naam en faam? Dat deert de spelmaker uit Johannesburg niets. Hij doet zijn eigen ding.

Serero (29) kijkt terug op een zesjarig verblijf bij de club uit Amsterdam. Hij staat op 121 duels bij de recordkampioen. Maar uitgerangeerd onder coach Frank de Boer en later Peter Bosz biedt Vitesse sinds de zomer van 2017 zijn uitweg. In Arnhem staat het publiek in twee seizoenen nu geregeld op de banken, als de Zuid-Afrikaan haast achteloos wegdraait of de bal vrij kapt. In een flits, alsof de wetten van de zwaartekracht niet bestaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.