Spandoek Vitesse voor alle helden in de zorg bij ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.
Volledig scherm
Spandoek Vitesse voor alle helden in de zorg bij ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

Vitesse start ‘Marktplaats’ voor coronahulp

ARNHEM - Vitesse zet zijn beste beentje voor in tijden van de coronacrisis. De Arnhemse voetbalclub start per direct een coronahulpplatform.

Het digitale prikbord (Vitessevoorelkaar.nl) is een initiatief van Vitesse Betrokken - in samenwerking met NLvoorelkaar - en werkt als een soort Marktplaats. Supporters en medewerkers van Vitesse die zich willen inzetten voor mensen en (zorg)organisaties kunnen een bericht plaatsen. Andersom kunnen mensen die hulp nodig hebben, een oproep plaatsen.

Voorbeelden van de hulp zijn eten maken voor ouderen, post rondbrengen, boodschappen doen of een gezelschapsspelletje spelen met eenzame mensen. Ook het ondersteunen van zorgpersoneel kan op het platform aangeboden worden.

,,Als voetbalclub vinden we het belangrijk bij te dragen aan onze samenleving", zegt Martijn de Wild, manager maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Vitesse. ,,Vitesse stimuleert daarom medewerkers om zichzelf via het platform vrijwillig in te zetten voor de Arnhemse samenleving. Ook roepen wij al onze supporters en andere betrokkenen op om zich ook in te zetten voor de medemens.”

Spandoek

Eerder deze week betuigden supporters van de Arnhemse club hun steun vanwege de coronacrisis met een metersbreed spandoek bij ziekenhuis Rijnstate. De aanhangers lieten weten vierkant achter het zorgpersoneel te staan.