‘Vitesse straks samen met Ajax aan kop’

Les van VitesARNHEM - Vitesse beleeft een fantastische start in de competitie. Met Super Sunday in het verschiet komt een droomscenario in beeld. ,,Alles zit tot dusver mee”, zegt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Zul je zien dat we straks samen met Ajax bovenaan staan.”

Dit weekeinde staat De Klassieker op het programma. Ajax speelt thuis tegen Feyenoord. En dan treft PSV nog AZ. In die slagschaduw ontvangt Vitesse als de nummer drie van de eredivisie ADO Den Haag, een club vol sportieve zorgen.

,,Voor ons, de aanhangers van Vitesse, staan we gedeeld tweede”, zegt Courbois. ,,Het is echt genieten. Het hele seizoen zitten de uitslagen al mee. Als dat nu ook gebeurt, is het feest. Het zou wat zijn, hè. Straks worden we nog herfstkampioen.”

Luxepositie

Volledig scherm
Oer-supporter Bjorn Courbois lag 'strak van het lachen’ na de overwinning van Vitesse op VVV Venlo. © DG

Dat is dagdromen. Vitesse is niet onaantastbaar, weet Courbois. ,,VVV kreeg zaterdag genoeg kansen. Ik zeg tegen mijn vrouw: ‘VVV verdient de voorsprong. Zul je zien dat wij scoren.’ En jawel hoor. Ik lag strak van het lachen.”

Daarmee is er ook vertrouwen. ,,Vitesse zit in een luxepositie. Ik geniet zolang het duurt. Ik overweeg nu ook de Champions hymne als ringtone op de telefoon te zetten. Zaterdag, na de 0-2, was het al relaxed voetbal kijken. Dat is zeer ongebruikelijk bij Vitesse.”

Vitesse is favoriet tegen ADO. ,,We moeten van de kleine clubs winnen”, beseft Courbois. ,,Ik vrees wel hotseknotsbegonia. Den Haag gaat niet aanvallen. En Vitesse is ook geen Sturm und Drang. Maar op kwaliteiten gaan we winnen. Zo ver ben ik wel.”