Volledig scherm
Julian Lelieveld tikt de bal met een sliding weg voor de voeten van PSV’er Cody Gakpo. © BSR Agency

Vitesse-talent Lelieveld schuldbewust na flaters tegen PSV

EINDHOVEN - De ogen sloegen dof uit, de lip trilde. Diep teleurgesteld stapte Julian Lelieveld de mixed zone in, na de afstraffing voor Vitesse bij PSV. De back, zo fanatiek op jacht naar zijn doorbraak in Arnhem, was na de 5-0 in Eindhoven een zielig hoopje mens.

Lelieveld (21) haalde voor rust in Brabant een bal van de lijn, na een inzet van Mohamed Ihattaren. Maar daarna ging alles mis. Hij zat fout bij de tweede goal, de kopbal van Donyell Malen. En hij veroorzaakte in de slotfase een strafschop. Onhandig trok hij Cody Gakpo neer.

‘Twee keer de fout in’

Quote

Ik moet dit goed analyseren. Het gaat er om nu weer beter te worden

Julian Lelieveld

,,Ik ga twee keer de fout in”, stamelde Lelieveld. ,,Van excuses wil ik niet weten. Het hele team zakt door het ijs? Ik heb geen invloed op het elftal, maar wel op mijn optreden. Ik was nu gewoon niet goed genoeg.”

Lelieveld werd door coach Leonid Sloetski naar voren geschoven na de miljoenentransfer van Vyacheslav Karavaev naar Zenit Sint-Petersburg. Maar Vitesse haalde wel een nieuwe back, de Israëlische international Eli Dasa. In die concurrentiestrijd liet het talent uit eigen stal nu punten liggen.

,,Dit is topsport”, zei Lelieveld. ,,Iedereen heeft kunnen zien dat ik twee keer in de fout ga. Ik kan dit niet even snel wegstoppen. Maar ik moet nu ook niet in teleurstelling blijven hangen. Ik moet dit goed analyseren. Het gaat er om nu weer beter te worden. Om te leren van de fouten. Maar dit is wel enorm balen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.