Volledig scherm
Martin Angha (links) tikt Vitessenaar Bryan Linssen aan. De grond trekt hij de Fortunees er ook mee los. © BSR Agency

Vitesse: toestand veld GelreDome snel verbeteren

ARNHEM - Vitesse wil de toestand van het veld in stadion GelreDome snel verbeteren. De grasmat van de eredivisionist is al weken van erbarmelijke kwaliteit.

Een verklaring voor de slechte staat van het veld heeft de Arnhemse club niet. Maar zowel in de topper tegen AZ (2-1 zege) als in de Airborne-wedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-2 zege) was het veld drassig en glad.

,,Het veld heeft onze aandacht”, stelt een woordvoerder van Vitesse. ,,De mat wordt na elke wedstrijd onder handen genomen. Dat is na AZ en Fortuna ook gedaan.”

,,We hopen dat de toestand van het veld snel kan verbeteren. Er wordt in elk geval hard aan gewerkt. Hoe of wanneer het veld slecht is geworden, is niet duidelijk. Maar dit is erg vervelend.”

Vitesse heeft twee weken om de mat in orde te brengen. De Arnhemse club speelt zondag (12.15 uur) uit bij RKC Waalwijk. Op zaterdag 5 oktober wacht de topper tegen FC Utrecht in GelreDome (aftrap 19.45 uur).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.