Het slotoffensief van Vitesse. Nouha Dicko (links) en Thomas Buitink proberen de gelijkmaker te forceren, Bart van Hintum verdedigt (rechts) voor FC Groningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het slotoffensief van Vitesse. Nouha Dicko (links) en Thomas Buitink proberen de gelijkmaker te forceren, Bart van Hintum verdedigt (rechts) voor FC Groningen. © ANP Sport

Vitesse valt van voetstuk: ‘Europa’ wordt nog hele klus

GRONINGEN - Europees voetbal wordt voor Vitesse nog een hele klus. De Arnhemse club strijdt op twee fronten voor een internationaal ticket, maar zit op voetbaltechnisch vlak muurvast. De 1-0 nederlaag van zaterdagavond bij FC Groningen is exemplarisch voor de armoede in het Gelderse kamp. Coach Edward Sturing moet terug naar de tekentafel.

Sturing (56) wordt bij Vitesse geconfronteerd met een veelvoud aan problemen. Met het vertrek van Leonid Sloetski is het afbraakvoetbal verdwenen.

Dat is voor elke liefhebber een goede zaak. Maar de erfenis van het Russische tijdperk ettert nog het hele seizoen door. De selectie mist op cruciale plekken kwaliteit. Onder nieuw bewind komt het pressievoetbal er zo ook niet uit. Dat zet de ambities om via de KNVB-beker of competitie Europa in te gaan automatisch onder druk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.