Volledig scherm
L-R Bryan Linssen of Vitesse, Nils Roseler of VVV Venlo during VVV-Venlo - Vitesse NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency

Vitesse wacht na eenvoudige zege bij VVV dubbel in play-offs tegen FC Groningen

VENLO - Vitesse treft in de play-offs FC Groningen. De Arnhemse club eindigt met een 3-1 zege bij VVV-Venlo in de reguliere competitie op de vijfde plek in de eredivisie. De ‘Trots van het Noorden’ sluit als nummer acht aan in de nacompetitie om Europees voetbal.

Vitesse speelt eerst zaterdag uit (aanvang 20.45 uur). Groningen komt op dinsdag 21 mei naar GelreDome. Ook dat duel begint om 20.45 uur.

In Venlo spaarde coach Leonid Sloetski spits Tim Matavz vanwege kunstgras. Ook Matus Bero kreeg rust. Maar in de warming-up viel ook nog Jake Clarke-Salter weg met lichte knieklachten. Daardoor startte Maikel van der Werff centraal achterin naast Danilho Doekhi.

VVV begon in de sterkste opstelling, maar zag al snel doelman Lars Unnerstall wegvallen. Hij botste na een slechte terugspeelbal van VVV’er Jay-Roy Grot op Thomas Buitink. De spits van Vitesse kon verder, de keeper niet.

Vitesse sloeg daarna meteen toe. Vyacheslav Karavaev maakte na 23 minuten de 0-1. Dat was de eerste bal op het doel van invaller-keeper Delano van Crooij.

Voor rust kwam Vitesse ook op 0-2. Martin Ødegaard kon na 38 minuten rustig aanleggen van afstand. Van Crooij reageerde zwak op de schuiver van de Noor.

Na rust toonde VVV meer passie. Dat leverde Peter van Ooijen al snel een opgelegde kans op, maar hij faalde alleen voor doelman Remko Pasveer. Aan de andere kant zorgden Ødegaard en invaller Tim Matavz voor gevaar.

Een tweede, vrije poging, maakte Van Ooijen vervolgens wel. De VVV’er liep in de 69ste minuut vanuit het middenveld door en klopte daarna Van der Werff op snelheid: 1-2.

Dat was ook een oprisping. Vitesse zette aan en kreeg de controle weer in De Koel. Vlak voor tijd zorgde Matus Bero voor de 1-3.

VVV-Vitesse 1-3 (0-2)

23. Karavaev 0-1, 39. Ødegaard 0-2, 69. Van Ooijen 1-2, 82. Bero 1-3

VVV: Unnerstall (20. Van Crooij); Dekker (46. Linthorst), Röseler,Van Bruggen, R. Janssen; Van Ooijen, Post, Susic (69. Opoku); Joosten, Mlapa, Grot.

Vitesse: Pasveer; Karavaev, Doekhi, Van der Werff, Clark; Ødegaard, Serero, Foor, Büttner (68. Bero); Buitink (46. Matavz), Linssen (85. Darfalou).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.