Volledig scherm
Vlaggen op de Theo Bos Zuid-tribune in GelreDome bij Vitesse-Feyenoord. © ANP Pro Shots

Vitesse weert handjevol Feyenoord-fans op 'geel-zwart feest'

ARNHEM - Vitesse heeft zondagmiddag 'een handjevol' vermoedelijke Feyenoord-aanhangers de toegang tot GelreDome ontzegd. De Arnhemse club had voor het toelatingsbeleid de teugels aangehaald nadat vorig seizoen honderden Feyenoord-fans tussen het thuispubliek zaten.

De Arnhemse club wilde 'een geel-zwart feestje' en kan constateren dat dat is gelukt, zegt een woordvoerder van Vitesse. Seizoenkaarthouders konden naar de risicowedstrijd alleen gasten meenemen als ze gezamenlijk het stadion betraden. Uiteindelijk zijn van de West- en de Oost-Tribune een aantal mensen geweerd.

Beelden van vorig jaar, toen Feyenoord kampioen kon worden:

Ingenomen

,,Hun kaarten zijn ingenomen en we hebben ze vriendelijk verzocht het stadionterrein te verlaten’’, aldus de woordvoerder. Feyenoord-supporters mochten alleen in het uitvak plaats nemen. Dat was vooraf al helemaal uitverkocht. 

Vitesse constateert dat de maatregelen goed hebben uitgepakt: ,,Alles is goed verlopen.’’ Of de maatregelen ook weer gelden als op zondag 4 maart Ajax op bezoek komt, is nog niet duidelijk. ,,Het is nog te vroeg om daar op vooruit te lopen’’, vindt de Arnhemse club.

Vitesse-Feyenoord eindigde in 3-1 voor Feyenoord. Op de Theo Bos Zuid-tribune werd een Vitesse-supporter opgepakt voor het afsteken van een rookbom.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.