Coach Edward Sturing van Vitesse vraagt de vierde official af wat er aan de hand is in het duel met Heerenveen. De VAR wordt weer geconsulteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Coach Edward Sturing van Vitesse vraagt de vierde official af wat er aan de hand is in het duel met Heerenveen. De VAR wordt weer geconsulteerd. © BSR Agency

Vitesse wendt crisis af, maar de VAR is om gek van te worden

ARNHEM - De videoscheidsrechter zorgt voor ophef bij Vitesse. Na de midweekse ergernis in de beker tegen Ajax ligt de VAR er nu als hulpmiddel in het duel met Heerenveen. De Arnhemse club wendt er met de broodnodige 4-2 zege op de Friezen een sportieve crisis mee af.

De Video Assistant Referee, kortweg VAR, is in het seizoen 2016-2017 in voetballand geïntroduceerd. Nu, vier jaar verder, zorgt de ‘videoscheids’ veelvuldig voor discussie. Dat de eerlijkheid er in de sport mee toeneemt, betwijfelt niemand.

Beelden liegen niet. Maar de wijze waarop het arbiterkorps met het instrument omgaat, zorgt meer dan eens voor onmacht en onbegrip.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.