Volledig scherm
Eli Dasa (rechts) voor Israël in actie in de interland tegen Noord-Macedonië. Hij duelleert met Enis Bardhi (links). © REUTERS

Vitesse wil Israëliër Eli Dasa aantrekken

ARNHEM - Vitesse wil Eli Dasa aantrekken. De Israëliër moet de verdediging van de Arnhemse club versterken. Hij is transfervrij.

Vitesse is op zoek naar een vleugelverdediger door het vertrek van Vyacheslav Karavaev. De Rus maakte op de slotdag van de transferperiode voor 8 miljoen euro de overstap naar Zenit Sint-Petersburg. De eredivisionist kon op deadline-day vervolgens geen vervanger meer vinden.

Dasa (26) voldoet aan de eisen van Vitesse. Hij is een ervaren rechtervleugelverdediger. Hij voetbalde meerdere seizoenen bij Maccabi Tel Aviv, topclub in Israël. De Israëliër is door zijn transfervrije status ook per direct beschikbaar.

Dasa is een 20-voudig international van Israël. Hij komt uit het netwerk van Mohammed Allach, technisch directeur van Vitesse. Die heeft een verleden bij Maccabi Haifa. De contacten met Dasa zijn ook gelegd met medewerking van Sheran Yeini, ex-speler van Vitesse en nu actief in Israël bij Tel Aviv.

Vitesse is nog in onderhandeling met Dasa. De Arnhemse club doet desgevraagd geen mededelingen over transferzaken.

De eredivisionist heeft voor de backplaatsen nu de beschikking over Max Clark (op links) en Julian Lelieveld. Coach Leonid Sloetski ziet in Patrick Vroegh op links een alternatief. Het talent uit eigen stal wordt de laatste weken in wedstrijden en trainingen door de trainer links achterin geposteerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.