Volledig scherm
PREMIUM
© Paul Meima / Vitesse

Vitesse wil met amateurclubs niveau jeugd opkrikken: ‘Wij moeten met de poten in de regio staan’

ARNHEM -  Vitesse trekt de provincie in. De Arnhemse eredivisionist zet een samenwerkingsverband op met regionale amateurclubs. Met betere training, betere jeugdvoetballers en betere scouting gaat het algehele niveau omhoog.

Quote

Wij moeten met de poten in de regio staan. Daar halen we traditio­neel toch onze talenten?

Aloys Wijnker , hoofd opleidingen Vitesse

Vitesse stelt in de campagne mensen en middelen beschikbaar aan de regioclubs. Er komen drie tot vier bijeenkomsten per jaar. Op Papendal. Aan de hand van thema’s en demonstraties wordt dan kennis uitgewisseld.

,,Wij willen het voetbalniveau in Oost-Nederland naar een hoger plan tillen”, legt hoofd opleidingen Aloys Wijnker van Vitesse het plan uit.

,,De basis is een goede relatie met onze regio. En we willen dat kinderen langer in hun eigen omgeving voetballen. Dat ze als pupil gewoon met het fietsje naar hun cluppie gaan. Dat is kindvriendelijker. En dus ook beter.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.