Volledig scherm
Nouha Dicko in actie voor Hull City. © BSR Agency

Vitesse wil spits Dicko huren van Hull City

ARNHEM - Vitesse wil aanvaller Nouha Dicko aantrekken. De Arnhemse club is met Hull City in onderhandeling over een huurovereenkomst van een jaar.

Dicko (27) is bij Hull City op een zijspoor geraakt. De spits uit Mali kan bij Vitesse worden herenigd met Leonid Sloetski.

De Rus, coach in Arnhem, haalde de aanvaller in 2017 als trainer van The Tigers op bij Wolverhampton Wanderers. Hij kostte de club uit het Championship destijds 3,5 miljoen pond. Vitesse kan nu ook alleen maar huren.

Dicko moet in de aanval voor meer mogelijkheden zorgen bij Vitesse. De club speelt zo in op de blessures van Charly Musonda en Hilary Gong. De Belg heeft terugkerende klachten in de knie. Gong is het gehele seizoen uitgeschakeld. De Malinees is op meerdere posities inzetbaar.

Verdediger

Omdat Vitesse in verregaande onderhandeling is over een transfer van Vyacheslav Karavaev naar Zenit Sint-Petersburg, zoekt de eredivisionist op de slotdag van de transferperiode ook nog naar een extra verdediger.

Dicko heeft buiten Wolves ook nog gespeeld voor Strasbourg in Frankrijk en Rotherham, Wigan en Blackpool in Engeland. Hij staat op 34 goals in 160 duels in het Championship, het tweede niveau in Engeland. In de League One heeft de Malinees in 24 wedstrijden 18 keer gescoord.

Volg hier alle transfers op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.