Özgür Aktas op het trainingskamp van Vitesse in Portugal, deze winter.
Volledig scherm
Özgür Aktas op het trainingskamp van Vitesse in Portugal, deze winter. © Yannick Verhoeven

Vitesse zegt contract Aktas op

ARNHEM - Vitesse neemt na dit seizoen afscheid van Özgür Aktas. De Arnhemse club licht de optie op het contract van de verdediger niet. De Brabander zet zijn voetbalcarrière elders voort.   

Vitesse voldoet met de mededeling aan de plicht om Aktas (23) voor 1 april uitsluitsel te geven over zijn aflopende verbintenis. De verdediger uit Cuijk wist al langer van het voornemen van de eredivisionist. 

Aktas maakt deel uit van de eerste selectie van Vitesse. Maar de verdediger heeft in officiële duels nog geen speelminuten gemaakt. Hij staat in de belangstelling van de eerstedivisionisten Go Ahead Eagles en FC Den Bosch.

Bij Vitesse loopt het contract van Julian Lelieveld formeel ook op. De eredivisionist is al in onderhandeling over een nieuwe, meerjarige verbintenis.

Overige contracten

Bij Vitesse eindigen deze zomer meer contracten. Maar dat betreft allemaal spelers, die in hun eerste overeenkomst zitten. Daarvoor hoeft de club voor 1 april geen uitsluitsel te bieden. Dat betreft Remko Pasveer, Kostas Lamprou, Tim Matavz, Bryan Linssen, Patrick Vroegh en Khalid Karami (verhuurd aan Sparta). 

De Arnhemse club is met Pasveer en Linssen wel in gesprek over een nieuw contract. Matavz gaf tot dusver aan te vertrekken. Vroegh heeft, net als Lelieveld, een aanbieding in overweging.

Vitesse neemt na dit seizoen afscheid van de huurlingen Joshua Brenet (Hoffenheim), Nouha Dicko (Hull City), Jay-Roy Grot (Leeds United) en Armando Obispo (PSV). Charly Musonda keerde vanwege een zware knieblessure maanden geleden al terug naar Chelsea.