Volledig scherm
Fernando Ricksen

Vitessefans betonen zaterdag eer aan overleden Fernando Ricksen

ARNHEM - Fans van Vitesse tonen in de wedstrijd van zaterdag een spandoek van de overleden oud-voetballer Fernando Ricksen.  ,,Voor iedere voetbalsupporter  is hij een voorbeeld, een strijder tot de laatste minuut. Tevens is hij een clubicoon van Fortuna”, zegt Vitessefan Alex. 

Vrijdagmiddag uitte een groep Vitessefans ongenoegen omdat het spandoek niet werd goedgekeurd door de veiligheidsorganisatie van Vitesse. Alex: ,,We kregen als antwoord dat er ook al een actie gedaan wordt voor Airborne. De veiligheidsorganisatie meldde ons dat het dan geen overzicht meer kon behouden.

Nadat wij ophef op sociale media hebben gemaakt kregen we als aanbod dat wij het spandoek in de twaalfde minuut mogen tonen. Wij willen zelf bepalen waar en wanneer het doek wordt getoond, en ons plan is dit samen met Fortuna te doen in de tweede minuut.”

De manier om stil te staan

Volgens een woordvoerder van Vitesse berust het allemaal op een misverstand. ,,In overleg met elkaar is juist besproken wat het juiste moment en de manier is om stil te staan bij het tragische overlijden. Waarbij natuurlijk het spandoek gewoon getoond kan worden.”

Ricksen overleed 18 september op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van ALS in het St. Andrews Hospice in Airdrie, nabij Glasgow. Ricksen speelde jarenlang bij Fortuna Sittard, waar Vitesse zaterdagavond tegen speelt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.