Volledig scherm
Mukhtar Ali (links) voor Vitesse in de Europese wedstrijd tegen Nice in duel met Bassem Srarfi . © EPA

Vitessenaar Mukhtar Ali droomt van WK

ARNHEM – Vitesse levert deze zomer mogelijk een WK-ganger. Mukhtar Ali is ondanks een groot gebrek aan speeltijd bij de Arnhemse eredivisionist in beeld bij de nationale bond van Saoedi-Arabië. De middenvelder hoopt de gang naar Rusland mee te maken.

Ali (20) werd in 1997 in Jeddah geboren uit Somalische ouders en liet zich in het najaar van 2017 naturaliseren tot staatburger van Saoedi-Arabië. Daardoor gloort het WK. Ali, door Vitesse in de zomer met een driejarig contract overgenomen van Chelsea, werd al uitgenodigd voor een trainingskamp met de voetbalgrootmacht uit het Midden-Oosten.

,,Het is natuurlijk afwachten hoe alles zich ontwikkelt, maar ik houd hoop en heb alvast kennis gemaakt met de selectie. Ik hoop nu voor de volgende interlandperiode een uitnodiging te krijgen”, zegt Ali.

Saoedi-Arabië bevindt zich in een bijzondere positie voor de mondiale eindstrijd. De Aziaten spelen op 14 juni de openingswedstrijd tegen Rusland. De andere landen in de poule zijn Egypte en Uruguay.

,,De openingswedstrijd is natuurlijk prachtig. We zitten in een zware poule. Als ik het WK mag meemaken, komt een droom uit.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.