Volledig scherm
PREMIUM
Leonid Sloetski, de coach van Vitesse. © BSR Agency

Vormcrisis Vitesse: De herfstdip hoort bij het voetbal

ARNHEM - Leonid Sloetski ligt onder vuur bij Vitesse. Maar voor collega Mark van Bommel bij PSV en Alfons Groenendijk bij ADO is het trainersvak niets beter. Met de komst van de winter duikt traditioneel de crisis op in voetballand.

Fluitconcerten in het stadion, de spelersbus die wordt opgewacht, groupies met hoodies achter het coachingsvak. Als het resultaat tegenvalt, komt het volk in opstand. Supporters zijn de barometer van elke club. Onvrede kan maar tot bepaalde hoogte in toom worden gehouden. Ergens houdt het schelden een keer op.

In de eredivisie zijn al slachtoffers gevallen. Jaap Stam is exit bij Feyenoord na een desastreuze start van de competitie. Robert Maaskant is aan de kant geschoven bij VVV-Venlo na een stortvloed aan tegengoals. Hoewel beleidsbepalers altijd de rust willen bewaren, is in profvoetbal doorgaans geen tijd voor reflectie of vertrouwen op de lange termijn. Betaald voetbal is opportunisme. De druk op het trainerskorps is enorm, er staan miljoenen op het spel. De Kuip staat alleen eerder in brand dan De Koel of GelreDome.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.