Volledig scherm
Khalid Karami van Excelsior ziet hoe Adnane Tighadouini op weg is naar de 2-2 voor Vitesse. © Pro Shots

Vormcrisis Vitesse duurt voort

ARNHEM - Vitesse steekt nog altijd in een vormcrisis. De 2-2 tegen Excelsior van zaterdagavond is een nieuwe teleurstelling voor de Arnhemse club. De formatie van trainer Henk Fraser heeft nu al zes keer op rij niet gewonnen.

Fraser gooide voor de wedstrijd tegen Excelsior zijn elftal opnieuw om. De coach van Vitesse koos tegen de Rotterdammers voor Arshak Koryan (op het middenveld) en Mitchell van Bergen. Navarone Foor verhuisde zodoende naar de linkerflank. Daarmee belandden de vaste buitenspelers van de laatste maanden, Milot Rashica, Adnane Tighadouini en Nathan, op de bank.

Weinig effect
De wisselingen sorteerden aanvankelijk weinig effect. Na zeven minuten kwam Excelsior al op voorsprong. Hicham Faik haalde van afstand uit, doelman Eloy Room schatte de inzet verkeerd in: 0-1.

En na veertien minuten kwam Excelsior ook op 0-2. Faik werd weer vrijgespeeld en haalde opnieuw uit. Ditmaal was Room kansloos op het afstandschot.

Starfschop
Vitesse antwoordde vervolgens via Ricky van Wolfswinkel. De spits schoot na 25 minuten een strafschop gedecideerd binnen: 1-2. De credits voor de penalty konden naar Koryan en Navarone Foor. De Betuwenaar lanceerde de Rus, die alleen voor doelman Tom Muyters werd gevloerd door Jurgen Mattheij.

Counter
Vitesse zette daarna aan voor de gelijkmaker, maar moest daar tot de 73ste minuut op wachten. In de counter sloeg Adnane Tighadouini toe. De vervanger van Koryan werd gelanceerd door Milot Rashica en schoof de bal beheerst binnen: 2-2.

Fluitconcert
Vitesse zocht daarna zonder al te veel overtuiging nog wel naar de zege, maar creëerde geen kansen meer. Na afloop werd de Arnhemse ploeg door de supporters getrakteerd op een veelbetekenend fluitconcert.

Vitesse-Excelsior 2-2 (1-2)
7. Faik 0-1, 14. Faik 0-2, 25. Van Wolfswinkel 1-2, 73. Tighadouini 2-2.

Gele kaarten: Mattheij, Muyters en Elbers (Excelsior)
Toeschouwers: 14.328

Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Kruiswijk, Ota; Yeini, Koryan (61. Tighadouini), Baker; Van Bergen (61. Rashica), Van Wolfswinkel (74. Dauda), Foor.
Excelsior: Muyters; Karami, Mattheij, Drost, Kuipers; Fortes, Vermeulen, Faik; Fredy (90. Ondaan), Hasselbaink (76. Van Duinen), Elbers (83. Pantic).