Volledig scherm
De medische staf van Chelsea heeft Charly Musonda vrijgegeven aan Vitesse. De Belg kan nu meedoen tegen De Graafschap. © Getty Images

Vrijgave Chelsea: Musonda bij selectie Vitesse tegen De Graafschap

ARNHEM - Vitesse heeft de vrijgave van Charly Musonda binnen. De huurling mag na langdurig blessureleed van Chelsea zijn eerste wedstrijdminuten maken in dienst van de Arnhemse club. De Belg zit zondag tegen De Graafschap op de bank.

Musonda (22) staat al sinds september op de spelerslijst van Vitesse. Maar door een kniekwetsuur heeft hij in competitieverband nog geen minuut voor de Arnhemse eredivisionist kunnen spelen. De Belg, op jonge leeftijd door Chelsea weggeplukt bij Anderlecht, viel bij zijn debuut in september in een oefenduel met Royal Antwerp FC meteen al weg bij de Arnhemse club. Hij liep letsel aan de kruisband op.

Musonda meldde zich na revalidatie in Londen tussendoor twee keer in Arnhem, maar kampte vervolgens telkens met terugslag. Nu staat hij voor zijn debuut. De medische staf van Chelsea heeft bepaald dat hij maximaal 15 minuten kan spelen.

,,Dat is goed nieuws voor ons”, stelt Vitesse-trainer Leonid Sloetski. ,,Charly heeft er alles aan gedaan weer fit te worden. Hij is gretig. Hij had die laatste maanden van dit seizoen ook kunnen uitzingen bij Chelsea. Maar hij wil graag voetballen. Dat geeft Vitesse weer een extra optie.”

Musonda hoopt nu op zijn eerste optreden voor Vitesse. ,,Het heeft lang geduurd, maar het debuut zit eraan te komen”, reageert de Belg.

Musonda speelt volgend seizoen ‘in principe’ op huurbasis ook voor Vitesse.

Volledig scherm
Charly Musonda scoort, in 2017, voor Chelsea in de Carabao Cup tegen Nottingham Forest. © Getty Images
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.