Volledig scherm
Nicky Hofs, Edward Sturing en Joseph Oosting; de technische staf van Vitesse voor de wedstrijd tegen Sparta. © Paul Meima/Pro Shots

Waanzinnig weekend trainer Joseph Oosting bij Vitesse

ARNHEM - Joseph Oosting beleefde een droomweekeinde als trainer van Vitesse. Zaterdag was hij als assistent- trainer voor het eerst aan de staf van het eerste elftal toegevoegd (7-0 zege tegen Sparta) en een dag later won de coach van Jong Vitesse met 9-2 van ADO'20 uit Heemstede.

Hij was zaterdag als assistent van Edward Sturing getuige van de grootste eredivisie-zege ooit van Vitesse. ,,Leuk, mooi, genieten even, voor 24 uur’’, reageerde Oosting zondagavond. 

Een dag later nam hij  met Jong Vitesse ook nog eens een extra voorschot op de titel in de derde klasse zondag omdat concurrent UNA verloor.

De thuiwedstrijd tegen ADO'20 kende een bizar verloop.  Na een eigen goal van Julian Lelieveld zag Oosting zij ploeg in ruim 10 minuten vier keer scoren via Thomas Buitink, Bo van Essen, Anil Mercan en opnieuw Buitink: 4-1. De tegentreffer van Jesper de Vre na een misverstand, deerde niet.

Na rust  waren Van Essen en Buitink snel opnieuw trefzeker: 6-2. Gino Bosz (strafschop), Van Essen en opnieuw Bosz uit een strafschop, tilden de stand naar 9-2. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.