Wat kan Vitesse tegen de passie van concurrent FC Utrecht? ‘Ik zie meer weerbaarheid’

videoARNHEM - Vitesse staat voor een zware test in de top van de eredivisie. De Arnhemse club treft zaterdag in GelreDome FC Utrecht. De club uit de Domstad is in de laatste elf duels maar eenmaal verslagen. ,,Vitesse moet de strijd aan met Willem Janssen en Sean Klaiber, de karakterjongens van Utrecht”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites.

FC Utrecht is voor Vitesse een grote concurrent in de strijd om Europees voetbal. De voorbije twee jaar hebben de twee clubs in de finale van de play-offs tegenover elkaar gestaan.

Afgelopen seizoen was de club uit de Domstad in de finale duidelijk beter dan de equipe van coach Leonid Sloetski. Een jaar eerder won Vitesse, onder leiding van interim-trainer Edward Sturing, vol overtuiging.

Vitesse won in november 2018 met 2-1 van FC Utrecht door goals van Bryan Linssen en Martin Ødegaard (tegengoal Cyriel Dessers). In de laatste elf duels waren er verder vier gelijke spelen en zes nederlagen.

Interessante puzzel

,,Dit is een zeer interessante test”, weet Courbois. ,,Waar staat Vitesse in voetbal en resultaat? Dat is de vraag. Dit is gewoon een zespuntenduel. Er ligt een heel interessante puzzel.”

Janssen en Klaiber staan model voor inzet en passie bij Utrecht. Daartegen moet Vitesse zich weren. ,,Ik ben over dat aspect positief bij Vitesse”, zegt Courbois. ,,Ik zie meer weerbaarheid dan in voorgaande jaren. Dan is het voetbal niet super, strijd kan wel doorslaggevend zijn.”

Vitesse in negentien thuisduels ongeslagen

De cijfers spreken in het voordeel van Vitesse. De Arnhemse club is in eigen huis nu negentien eredivisieduels (!) op rij ongeslagen.

Sloetski overlegt sinds de 4-0 nederlaag tegen Ajax op 2 september 2018 een reeks van twaalf zeges en zeven gelijke spelen.

Vitesse-watcher Lex Lammers en fan in hart en nieren Bjorn Courbois houden het komende eredivisieseizoen hun club nauwlettend in de gaten. Vandaag kijken ze terug op de overwinning op RKC in Waalwijk en blikken ze vooruit op het duel tegen FC Utrecht.
Volledig scherm
Vitesse-watcher Lex Lammers en fan in hart en nieren Bjorn Courbois houden het komende eredivisieseizoen hun club nauwlettend in de gaten. Vandaag kijken ze terug op de overwinning op RKC in Waalwijk en blikken ze vooruit op het duel tegen FC Utrecht. © Videostill