Volledig scherm
Niklas Tarvajärvi juicht na zijn 3-1; de Fin zorgde met zijn eerste treffer voor het slotakkoord van Vitesse. foto Hans Broekhuizen/De Gelderlander

Westerhof: Vitesse niet groots wel hart en ziel

ARNHEM - Trainer Hans Westerhof zag zijn Vitesse zondagmiddag tegen ADO Den Haag 'niet groots, maar wel met hart en ziel spelen'. Vitesse won voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd: met 3-1 van ADO.

De Arnhemse doelpunten werden gemaakt door Ricky van Wolfswinkel (1e minuut) , Santi Kolk (strafschop) en Niklas Tarvajärvi (extra tijd). Voor ADO scoorde Lex Immers (1-1) voor rust tegen. Westerhof: "Het was wel een aardige wedstrijd om te zien denk ik. Zonder hoog niveau. Omdat ADO ook open speelde en de supportersscharen zich lieten horen, was er een aardige sfeer."

Trainer André Wetzel van ADO Den Haag was ontevreden. "Het verschil tussen uit en thuis is veel te groot. Iedere sportploeg heeft er wel een beetje last van, wij veel te veel. We hebben de nederlaag volledig aan onszelf te wijten en verdiend verloren. Ik wil Vitesse niet tekort doen. We lopen vanaf de eerste helft achter de feiten aan."

Wetzel was nog niet op de hoogte van het letsel van Ahmed Ammi, die na een botsing met Julian Jenner van Vitesse en zijn eigen doelman Robert Zwinkels per brancard naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Ter voorkoming van ernstig letsel was zijn nek 'vastgezet'.

maandag: alle achtergronden in de Gelderlander

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.