Volledig scherm
PREMIUM
Vitesse Aloys Wijnker © Foto Vitesse

Wijnker giet AZ-saus over Vitesse

ARNHEM - Aloys Wijnker is de nieuwe hoofd opleidingen van Vitesse. De Noord-Hollander moet zorgen dat er weer talent doorbreekt in Arnhem. Dat is een meerjarenplan.

Hij is weggeplukt uit Chicago. Dat is de stad van de Blackhawks, het ijshockeyteam. Van de Cubs, de honkballers. En van de Bulls, de basketballers. Allemaal even beroemd. Maar Vitesse heeft Aloys Wijnker juist opgepikt in Illinois om zijn voetbalkennis. Om zijn visie, zijn oog voor detail én zijn ervaring. Hij moet de opleiding in Arnhem perfectioneren.

Wijnker (47) stapt binnen op Papendal na drie jaar in de Verenigde Staten. Hij heeft in Amerika voor de nationale bond gewerkt als hoofd van de zogeheten development academy, de opleiding. Maar voor Vitesse tellen de jaren in de polder zwaarder. De verrichtingen in Noord-Holland, liefst tien jaar in de opleiding van AZ.

,,De voetbalwereld is dan toch klein”, reageert Wijnker, net begonnen met zijn klus in Arnhem. ,,Ik werd maanden geleden gepolst door Marc van Hintum (technisch directeur Vitesse, LL). Ik had net aangegeven vanwege mijn familie terug te willen naar Nederland. Mijn dochter ging naar de middelbare school. Vitesse toonde meteen meer dan warme belangstelling.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.