Volledig scherm
Gino Bosz: voor het eerst bij de selectie. © Pro Shots

Winnend Jong Vitesse is Gino Bosz kwijt aan selectie

ARNHEM - Jong Vitesse (3e divisie) heeft zondagmiddag geen last ondervonden van het ontbreken van Gino Bosz en won in Den Haag bij HBS: 0-2.

De ervaren verdediger (24)  was voor het eerst toegevoegd aan de eerste selectie voor het duel tegen FC Utrecht (1-1). Bosz meldde zich begin dit seizoen bij Vitesse omdat hij zonder club zat nadat zijn contract bij SC Cambuur was ontbonden. Hij maakte al snel indruk en tekende een contract.

,,Gino heeft dat zelf afgedwongen", reageerde trainer Joseph Oosting zondagmiddag. Bosz verving de geblesseerde Maikel van der Werff maar kwam niet in actie. Dat deed hij eerder eenmaal onder zijn vader Peter Bosz.

Jong Vitesse, koploper in de derde divisie zondag,  was heer en meester bij HBS,  zag trainer Oostingh. ,,Een repeterend verhaal; zij trekken zich terug, wij hebben moeite met scoren." Dat gebeurde na rust wel door een beauty van Sven van Doorm (in de kruising) en de genadeklap van Lars ten Teije: 0-2. 

Oosting had van de selectie doelman Michael Tornes en Mitchell van Bergen tot zijn beschikking. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement