Volledig scherm
PREMIUM
Feest in Venlo. Bryan Linssen juicht met doelman Remko Pasveer. Armando Obispo (links) en Danilho Doekhi (30) en Riechedly Bazoer genieten mee. © BSR Agency

Zonder bal is Vitesse op zijn best

SURPRISE EREDIVISIEVENLO - Vitesse is de surprise van het najaar in Nederland. Het Arnhemse ensemble betovert de liefhebber niet, maar vertoeft wel op plek drie in de eredivisie. De 4-0 zege bij VVV staat in alles symbool voor de super-seizoensstart van Leonid Sloetski’s equipe.

De Russische coach viert feest in het Hollandse land. Vitesse staat na tien competitieduels op drie punten van het ongenaakbaar geachte Ajax. De Arnhemse eredivisionist heeft evenveel punten (23) als PSV. Alleen het doelsaldo van de Eindhovense club is beter. AZ, FC Utrecht en Feyenoord, stuk voor stuk hoger aangeslagen, moeten voorlopig maar bij zien te blijven.

,,De start is geweldig”, stelt Sloetski na de zege van zaterdagavond. ,,Maar ik staar me niet blind op de ranglijst. Die is in mei zaligmakend. Dit is vooral goed voor de sfeer.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.