Achterhoek Cup hoopt nog op goede afloop

DOETINCHEM - De organisatie van het voetbaltoernooi om de Achterhoek Cup hoopt nog steeds op een winnaar in juli, ondanks de coronacrisis.

AZSV won in 2019 de Achterhoek Cup.
Volledig scherm
AZSV won in 2019 de Achterhoek Cup. © theo kock persfotografie

DOETINCHEM - De KNVB beëindigde vorige week dinsdag alle reguliere competities in het amateurvoetbal per direct. Vanwege het coronavirus was het niet meer realistisch voor 1 juli alle resterende wedstrijden af te werken.

Voor de Achterhoek Cup ligt dat wat anders. Het toernooi is al een heel eind gevorderd en de organisatie heeft nog hoop dat er vanaf juni weer gevoetbald mag worden. 

Drie van de vier halve finalisten zijn al bekend. Op dinsdag 10 maart, twee dagen voordat alle sportwedstrijden in Nederland verboden werden, plaatsten hoofdklasser Silvolde, het Zevenaarse OBW en VVG'25 uit Gaanderen zich voor de halve finale. Op die avond werd de vierde kwartfinale tussen Keijenburgse Boys en Ratti/Socii afgelast.

Vanaf half juni moeten dan de  resterende kwartfinale en de halve finales OBW-VVG'25 en Silvolde-winnaar Keijenburgse Boys/Ratti worden afgewerkt. De finale zou dan uiterlijk op zaterdag 11 juli moeten worden gespeeld op het terrein van Viod in Doetinchem.

Andere scenario's

De organisatie komt ook nog met twee andere scenario's. ,,We tillen het uitspelen van de resterende wedstrijden over de zomervakantie heen. Clubs kunnen deze wedstrijden gebruiken ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De finaledag is dan op 12 september. Of we stoppen per direct en dan komt er geen winnaar van de Achterhoek Cup in 2020.”

Het winnen van de Achterhoek Cup is lucratief omdat er in de maand juli een oefenwedstrijd tegen De Graafschap aan verbonden is. De organisatie wil, indien er niet meer wordt gespeeld, via loting een club aanwijzen die tegen de Superboeren oefent in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

Amateurvoetbal