Volledig scherm
Thom Berendsen scoorde een hattrick voor Longa'30 in de burenruzie tegen Grol © Theo Kock

AZSV klopt RKZVC op Kei-toernooi en Longa’30 maakt gehakt van dolend Grol

LICHTENVOORDE AZSV is het Kei-toernooi in Lichtenvoorde dinsdagavond begonnen met een 3-1 overwinning op RKZVC. Longa'30 maakte gehakt van Grol: 8-0.

De Aaltense zaterdaghoofdklasser stond na zeven minuten al op een 2-0 voorsprong tegen de Zieuwentenaren door twee treffers van Rik van der Eerden. Via Joey Belterman deed RKZVC nog voor rust iets terug, maar Van der Eerden zorgde met zijn derde doelpunt voor de 3-1 ruststand.

Dat was ook de eindstand, want na rust bakten beide hoofdklassers er niets meer van. Het werd van beide kanten een foutenfestival.

Bij AZSV maakte verdediger Michael Vaags na ruim een jaar blessureleed zijn rentree. De ploeg van trainer Dave de Jong kende met Jardell Kruidbos, Marciano van den Berg en doelman Kyarmen Heering ook drie nieuwelingen in de ploeg.

Bij RKZVC ontbraken basisspelers als Remco van Leeuwen, Wouter Pillen en Michiel Krabbenborg.

Longa'30-Grol

In de tweede wedstrijd was hoofdklasser Longa’30 duidelijk te sterk voor derdeklasser Grol: 8-0. De Groenlose ploeg had de kermis duidelijk nog in de benen zitten en keek halverwege al tegen een 6-0 achterstand aan door doelpunten van Thom Berendsen (3x), Jelmer Krooshof en Bram Wopereis. Na de pauze maakten Wopereis en Krooshof er ook nog 7-0  en 8-0 van.

Zaterdag gaat het toernooi verder met de duels RKZVC-Grol (16.00 uur) en AZSV-Longa’30 (18.00 uur).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal