Volledig scherm
Marciano van den Berg scoorde de winnende treffer voor DVC'26. © Jan Ruland van den Brink

AZSV, Longa'30, DZC'68 en DVC'26 door in Achterhoek Cup

DOETINCHEM - AZSV had dinsdagavond moeite met Grol in de  erste ronde van de Achterhoek Cup. Longa’30 was veel te sterk voor Gendringen, terwijl DZC’68 gehakt maakte van FC Zutphen.

DZC’68 had in de eerste ronde geen kind aan FC Zutphen. De Doetinchemse zaterdageersteklasser was met 6-0 veel te sterk voor de een klasse lager spelende Zutphenaren.

Zaterdaghoofdklasser AZSV had in Aalten de nodige moeite met derdeklasser Grol en won met nipt verschil: 3-2. Voor AZSV troffen Kars Vierwind, Brian Hogeweide en Rens Heusinkveld doel. Voor Grol waren Luc ten Broeke en Mathijs Warnar de doelpuntenmakers.

Viod speelde thuis tegen Concordia Wehl (1-1) en won na shoot-outs van de ploeg van trainer Maik Angenent.

Voor derdeklasser Gendringen zit het avontuur in de Achterhoek Cup er na een ronde op. Op sportpark De IJsselweide was Longa’30, met veel spelers van het tweede elftal, duidelijk te sterk: 4-0.

De Dinxperlose zaterdagtweedeklasser DZSV had veel moeite met het tweede elftal van FC Winterswijk, maar de ploeg van trainer Bas van Londen won wel met 2-0.

Het Didamse DVC’26, hekkensluiter in 2I, ontdeed zich in Zutphen van AZC: 0-1. Het enige doelpunt voor de ploeg van trainer Jan Oosterhuis werd gemaakt door Marciano van den Berg.

Tweedeklasser Varsseveld speelde gelijk tegen Warnsveldse Boys (1-1), maar de ploeg van trainer Jos Heutinck nam vervolgens de shoot-outs beter en plaatste zich voor de volgende ronde.

Vorden was in eigen huis duidelijk te sterk voor SC Lochem: 4-0.

Op dinsdag 13 november worden de achtste finales gespeeld. Dat zijn de wedstrijden Vorden-AZSV, Varsseveld-DVC’26, Longa’30-DZSV en Viod-DZC’68.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal