Volledig scherm
Max Jansen scoorde de 1-0 voor AZSV uit een vrije trap. © Theo Kock

AZSV met hangen en wurgen voorbij WHC

VIDEOAALTEN - Hoofdklasser AZSV heeft zaterdag een amper verdiende overwinning geboekt op WHC uit Wezep: 2-1.

De overwinning van AZSV kwam met meer geluk dan wijsheid tot stand. AZSV opende in de 16e minuut de score door een rake vrije trap van Max Jansen: 1-0. Daarna daalde het niveau  van de thuisclub aanzienlijk en maakte WHC, de nummer 14 in de hoofdklasse B, steeds meer aanspraak op de gelijkmaker.

Die viel in de 67ste minuut door Melvin Velthuis. Beide ploegen leken met een 1-1 gelijkspel genoegen te moeten nemen. Ver in blessuretijd kreeg AZSV echter nog een vrije trap die gekeerd werd, maar in de rebound door de ingevallen Yeftha Nyamsangya wél werd benut: 2-1.

AZSV blijft op plaats vier staan in de hoofdklasse B  met 50 punten. De achterstand op koploper Nijkerk blijft 5 punten. Om zeker te zijn van deelname aan de nacompetitie, moet AZSV het Rijssense Excelsior'31 (52 punten) in de laatste vier duels voorbij zien te streven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal