AZSV met volle buit naar volksfeest in Aalten

VIDEOAALTEN - AZSV heeft zaterdag de tweede zege op rij geboekt in de hoofdklasse A. In Aalten werd Spijkenisse met 3-2 verslagen.

AZSV-doelman Jasper te Kolste brengt ternauwernood redding tegen Spijkenisse.
Volledig scherm
AZSV-doelman Jasper te Kolste brengt ternauwernood redding tegen Spijkenisse. © Jan Ruland van den Brink

Bij AZSV keerde middenvelder Niek te Veluwe terug in de basis, maar ontbraken de aanvallers Joost Rasing, Rik van der Eerden en Nick van Breugel door blessures. Daarom startte Fabian Mensah, overgekomen van DZC'68, in de spits. Mensah opende bij zijn debuut in de basis met een droge knal in de  24ste minuut de score: 1-0. 

In de 33ste minuut werd Mensah onderuitgehaald en ging de bal op de stip. Kars Vierwind was vanaf elf meter foutloos: 2-0. Diezelfde Vierwind zorgde met een schitterende knal voor de geflatteerde 3-0 ruststand.

Na de pauze werd AZSV ver teruggedrongen. De gasten kwamen via Serginio van Axeldongen en Yassire Hamdani terug in de wedstrijd (3-2) en gingen in het slotkwartier op jacht naar de 3-3. Die viel bijna, maar AZSV kwam uiteindelijk met de schrik vrij. De spelers gingen na afloop naar het jaarlijkse volksfeest om de overwinning te vieren.

Met 6 punten uit 3 duels staat de ploeg van trainer Dave de Jong nu op de 7e plaats in  de hoofdklasse A, 1 punt achter koploper Sportlust.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal