AZSV na benauwde zege stap dichterbij periodetitel

VIDEOAALTEN - AZSV is na de moeizame 3-1 overwinning op FC ’s Gravenzande weer een stap dichterbij de eerste periodetitel in de hoofdklasse A. De Aaltenaren hebben op zaterdag 9 november in de uitwedstrijd tegen Achilles Veen aan een punt voldoende.

Kars Vierwind aan de bal tegen FC ’s Gravenzande.
Volledig scherm
Kars Vierwind aan de bal tegen FC ’s Gravenzande. © theo kock persfotografie

AZSV had tegen de nummer 15 op de ranglijst de grootst mogelijke moeite en de overwinning kon amper verdiend worden genoemd. Speelden de Aaltenaren een week eerder tegen Duno (2-0 winst) bij vlagen zeer goed, tegen FC ’s Gravenzande werd de winst met werkvoetbal over de streep getrokken.

Middenvelder Kars Vierwind zette AZSV met een prachtige knal al snel op een 1-0 voorsprong, maar vanaf de strafschopstip maakte Sander Koeleman in de 26ste minuut de 1-1.

Twee minuten voor rust gaf scheidsrechter Meilink wegens vermeend hands AZSV een ‘goedkope’ strafschop. Die werd door Vierwind feilloos benut.

In de tweede helft probeerden de gasten met opportunisme de gelijkmaker te forceren en was het voor AZSV lange tijd ‘vrouwen en kinderen eerst’. Pas in de 97ste minuut maakte Vierwind met zijn tweede benutte penalty van de middag aan alle spanning een einde: 3-1.

Omdat concurrent Duno met 1-0 verloor bij Rijsoord, heeft AZSV aan een gelijkspel tegen Achilles Veen voldoende voor de eerste periodetitel in de historie van de club in de hoofdklasse.

Amateurvoetbal