AZSV ontsnapt aan nederlaag tegen Zwaluwen

AALTEN - AZSV ontsnapte tegen Zwaluwen aan de derde seizoensnederlaag in de hoofdklasse A. Pas in de 94ste minuut scoorden de Aaltenaren de gelijkmaker: 1-1.

Volledig scherm
AZSV-invaller Nick van Breugel baalt enorm na een gemiste kans tegen Zwaluwen. © Jan Ruland van den Brink

AZSV kwam tegen de ploeg uit Vlaardingen in de 26ste minuut op achterstand toen Adair Veiga Lopes prachtig uithaalde en de Aaltense doelman Jasper te Kolste kansloos liet: 0-1.

De achterstand was op dat moment onverdiend, want AZSV speelde een prima eerste half uur, maar vond steeds de uitstekende Zwaluwen-doelman Marc van Splunter op haar weg.

Na rust was het goede voetbal verdwenen. AZSV zocht met opportunistisch spel naar de gelijkmaker. De invallers Nick van Breugel en Rik van der Eerden misten grote kansen, maar diep in blessuretijd viel de 1-1 alsnog. De uitblinkende doelman Van Splunter tikte na een hoekschop de bal tegen het hoofd van zijn eigen verdediger Gabriel Belchior, waarna de bal over de lijn rolde.

AZSV steeg ondanks het gelijkspel naar de 2e plaats in de hoofdklasse A, maar zag het verschil met koploper DHSC (2-1 winst bij Duno) wel groeien tot 3 punten.

Amateurvoetbal