Volledig scherm
Bram van Dooren scoorde tweemaal voor Silvolde. © Jan Ruland van den Brink

AZSV, Silvolde en Longa'30 door in Achterhoek Cup; exit RKZVC

ACHTERHOEK CUPDOETINCHEM - De hoofdklassers AZSV en Silvolde hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de Achterhoek Cup.

Het Aaltense AZSV klopte derdeklasser Gendringen met 4-1. Niek te Veluwe zette AZSV snel op voorsprong, maar Jorik te Kaat zorgde tien minuten na rust voor de gelijkmaker. In de laatste 25 minuten liep de hoofdklasser via een hattrick van Jens Bent weg naar 4-1.

Silvolde had in Gaanderen weinig moeite met vierdeklasser VVG’25. De 0-5 eindstand was halverwege al bereikt door doelpunten van Wout Blasman (2x), Bram van Dooren (2x) en Jaël Krosse.

Eersteklasser Longa’30 kwam met de schrik vrij tegen FC Trias. In Winterswijk wonnen de Lichtenvoordenaren pas na het nemen van shoot-outs. Na negentig minuten was de stand 2-2.

Witkampers uit Laren verraste door de Zieuwentse eersteklasser RKZVC uit het toernooi te knikkeren. Na 90 minuten stond het 1-1 (doelpunt RKZVC van Harm Bokkers) waarna Witkampers de shoot-outs beter nam.

Vijfdeklasser SC Neede zorgde voor een surprise door tweedeklasser Vorden met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen.

Tweedeklasser DVC’26 was te sterk voor het twee klassen lager spelende Ulftse Boys: 6-1. Na een 1-1 ruststand sloegen de Didammers na rust hard toe. Sven Udink (3x), Marciano van den Berg, Simon-Jan Bruins en Nino Wienholts troffen doel voor DVC’26.

OBW en DZSV hielden elkaar in Zevenaar in evenwicht (1-1), maar de Zevenaarse thuisclub nam de shoot-outs beter.

Het duel tussen Vios Beltrum en Rijnland ging niet door, omdat de gasten uit Lobith geen elftal op de been konden krijgen. Vios is nu automatisch geplaatst voor de achtste finale tegen SVGG uit Megchelen.

De drie achtste finales die tot nu toe bekend zijn: Neede-Silvolde;  OBW-DZSV; SVGG-Vios Beltrum.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal