AZSV troeft Duno af; 1e periode gloort in hoofdklasse

DOORWERTH - AZSV heeft de macht gegrepen in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal. De Aaltenaren zijn na de verdiende 2-0 zege op Duno Doorwerth de nieuwe koploper. De eerste periodetitel gloort.

Volledig scherm
AZSV-verdediger Jonathan Goosen vliegt door de lucht in de topper tegen Duno. © Gert Budding

Op de overwinning van van AZSV  viel niets af te dingen. De ploeg van trainer Dave de Jong domineerde in grote delen van de wedstrijd. Voor rust mochten de Aaltenaren zich beklagen over de onbegrijpelijke beslissingen van scheidsrechter R. Turk uit Sassenheim. Die weigerde AZSV tot tweemaal toe een loepzuivere strafschop te geven.

In de tweede helft werd een schot van AZSV-middenvelder Niek te Veluwe met de hand van richting veranderd, maar opnieuw wilde Turk van geen strafschop weten. De drie 'penaltygevallen‘ bleven uiteindelijk zonder nadelige gevolgen voor AZSV, want in de 64ste minuut opende Te Veluwe toch de score: 0-1.

Duno probeerde het daarna wel, maar kon tegen de hechte AZSV-defensie geen vuist maken. In de 90ste minuut besliste de sterk spelende Jardell Kruidbos, op aangeven van de ingevallen Marciano van den Berg, de wedstrijd definitief in Achterhoeks voordeel: 0-2.

AZSV is nu met 19 punten de nieuwe koploper. Duno heeft 1 punt minder. In theorie kan AZSV zaterdag 2 november al de 1e periodetitel pakken. Dan moet er thuis gewonnen worden van FC 's Gravenzande en moeten Duno, Sportlust en DHSC punten morsen.

Amateurvoetbal