Volledig scherm
Marijke Somsen (links) en Judith Westervelt van AZSV verloren zaterdagmiddag van Reiger Boys. Foto Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

AZSV-vrouwen promoveren niet

HILVERSUM/DOETINCHEM - Het is de vrouwen van AZSV uit Aalten niet gelukt om een historische promotie af te dwingen. De beslissende nacompetitiewedstrijd tegen Reiger Boys werd zaterdag in Hilversum met 2-0 verloren.

De wedstrijd begon vanwege een file 15 minuten later. De eerste helft was Reiger Boys sterker en al snel vertaalde de ploeg dat in de 1-0 voor de ploeg uit Heerhugowaard. In de tweede helft was AZSV de betere ploeg, het was volgens de Aaltense woordvoerder Marc Scholten wachten op de gelijkmaker. Deze viel niet, en aan de andere kant verzilverde Reiger Boys een strafschop (2-0). Scholten: ,,Al met al was Reiger Boys de terechte winnaar.”

Bij winst van AZSV zou het voor het eerst zijn geweest dat de Aaltense vrouwenploeg op hoofdklasse-niveau acteert.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal