Volledig scherm
AZSV won zaterdag de Achterhoek Cup. Foto Theo Kock © theo kock persfotografie

AZSV wint via shoot-outs de Achterhoek Cup

DOETINCHEM - AZSV uit Aalten heeft zaterdagavond de Achterhoek Cup gewonnen. De finale tegen DZC’68 eindigde in 1-1, waarna de zaterdaghoofdklasser de shoot-outs beter nam.

Kort na het begin van de wedstrijd op het veld van Viod kwam zaterdageersteklasser DZC'68 uit Doetinchem op 0-1. Een goede hoekschop werd door Nick Abbink koppend tot doelpunt gepromoveerd. DZC'68 begon goed en toonde geenszins ontzag voor AZSV dat een klasse hoger acteert. Een erg makkelijk door arbiter Hans Kok gegeven strafschop na een duikeling leverde na 13 minuten een buitenkansje voor AZSV op. Robbin Thuss scoorde de 1-1.

Met beide doelpunten waren ook de hoogtepunten uit de finale genoemd. Het niveau was matig, AZSV was de betere ploeg maar scoorde niet uit de vele kansen. DZC’68 weerde zich kranig en kwam er slechts sporadisch uit. In de shoot-out-serie toonde AZSV-keeper Jasper te Kolste zich alert door twee shoot-outs te keren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal