Volledig scherm
De bekerloting voor de 2e ronde in het district Oost is op maandag 25 november live via Twitter te volgen. © ef

Bekerloting Oost maandag live op Twitter

DOETINCHEM - De loting voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi in het district Oost is volgende week maandag (25 november) vanaf 14.00 uur live op Twitter te volgen.

De voetbalbond geeft hiermee gehoor aan het verzoek van een aantal clubs. Die waren verbolgen over de ‘loting’ in de eerste ronde, die afgelopen weekeinde werd gespeeld. De KNVB had alle hoofdklassers een uitwedstrijd toebedeeld tegen een eersteklasser en dat schoot her en der in het verkeerde keelgat.

Door de gestuurde loting is een aantal hoofdklassers al na de eerste ronde uitgeschakeld. Er zijn er nog slechts zeven over: AZSV, RKZVC, Duno, Juliana’31, Berkum, Quick’20 en AWC.

Daarnaast zijn er nog twaalf eerste- en dertien tweedeklassers over. Het gros van de 78 overgebleven clubs (46 stuks) komt echter uit in de derde, vierde of vijfde klasse of is een reserveteam (de tweede elftallen van AZSV, HSC’21 en DVS’33).

Tussenronde

Met een gunstige loting is dit seizoen voor deze clubs de kans veel groter om ver te reiken in het bekertoernooi. Uit de Achterhoek zijn naast AZSV 1 en 2 en RKZVC ook Concordia Wehl, SDOUC, Grol, VVG’25, FC Dinxperlo (zon.) en KSV uit Vragender nog actief.

De Liemers kent nog slechts één deelnemer: de Zevenaarse derdeklasser OBW.

Een aantal clubs wordt komende maandag veroordeeld tot het spelen van een tussenronde op 21 en 22 december. De clubs die hiervan verschoond blijven, spelen in het weekeinde van 18 en 19 januari de tweede ronde. Ronde drie is op 22 februari.

Amateurvoetbal