Volledig scherm
PREMIUM
Sjors Storkhorst haalt uit tegen Hollandia. © Jan Ruland van den Brink

De grote vraag: wie stopt de Zieuwentse trein van RKZVC?

ZIEUWENT - In hoofdklasse debuterende ploeg van trainer Laurens Knippenborg stuurt Hollandia met kansloze 3-0 nederlaag terug naar Hoorn.

Wie stopt RKZVC? Dat is ook voor Sjors Storkhorst de grote vraag. ,,Ooit zal er een keer de klad in komen, maar hopelijk duurt dat nog even’’, sprak de Zieuwentse aanvaller, die met twee doelpunten zondag een groot aandeel had in de verdiende 3-0 zege op Hollandia.

In 2013 begon het sprookje in het kerkdorp met amper 2.000 inwoners. Toen werd de titel in de vierde klasse C gepakt en begon het idee te leven dat er meer te halen viel. Ook bij trainer Laurens Knippenborg, geboren en getogen in Zieuwent. Lang had Knippenborg hogere doelen voor ogen dan RKZVC. In 2013 zag hij toch voldoende perspectief om de club in zijn eigen dorp te trainen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal