Volledig scherm
Silvolde-RKZVC werd vorig seizoen in de stromende regen gespeeld. © theo kock

Derby Silvolde-RKZVC op zaterdagavond; komt de huisfotograaf weer binnen de lijnen?

DERBYSILVOLDE - RKZVC speelt voor de tweede zaterdagavond op rij een derby in de hoofdklasse B. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg van trainer Laurens Knippenborg om 19.00 uur in en tegen Silvolde.

Beide ploegen staan met 4 punten uit 3 duels in de middenmoot in de hoofdklasse B. RKZVC kreeg afgelopen zaterdag echter een enorme domper te verwerken. Voor 3000 toeschouwers ging de ploeg in Zieuwent met 0-2 onderuit tegen aartsrivaal Longa'30. Silvolde pakte zondag een punt tegen Unitas uit Gorinchem: 3-3.

Beide ploegen kwamen elkaar vorig seizoen ook al tegen. Toen won RKZVC in Silvolde met 3-1 in de stromende regen. De return in Zieuwent eindigde in mei in een 1-1 gelijkspel. In de laatste derby ontstond commotie toen huisfotograaf Iris Epping  van Silvolde verhaal kwam halen bij scheidsrechter Remco Schul. Ze wilde de arbiter er met camerabeelden van overtuigen dat een inzet van Silvolde de Zieuwentse doellijn had gepasseerd.

Volledig scherm
Iris Epping, huisfotograaf van Silvolde, wilde de scheidsrechter Remco Schul met haar camera overtuigen, maar werd weggestuurd. © Theo Kock.

Silvolde-RKZVC begint zaterdagavond om 19.00 uur en staat onder leiding van G. Stevens.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal