Archiefbeeld: DSW - SC Doesburg
Volledig scherm
Archiefbeeld: DSW - SC Doesburg © David van Haren

Doesburg stuurt Westervoort met kater de kermis op

DOESBURG - In de vierde klasse D heeft SC Doesburg in een spectaculair duel met 4-3 gewonnen van SC Westervoort. Op die overwinning had de thuisploeg totaal geen recht, maar daar maalde in Doesburg niemand om.

In Westervoort, waar het dit weekeinde kermis is, zal nog wel even worden teruggedacht aan de onnodige manier waarop de wedstrijd uit handen werd gegeven. Na de 1-0 van Jelmer de Jong bepaalde Joël Nibaële de ruststand op 1-1, na de pauze kwamen de gasten via Joeij van Zanten en nogmaals Nibaële op 1-3. De beslissing, zo leek het, maar Doesburg kwam knap terug: Sefa Kamus benutte een strafschop (2-3), tekende vervolgens met een geniaal hakje voor de gelijkmaker en een minuut voor tijd scoorde Emre Caliskan de 4-3.

,,We zijn hier heel goed weggekomen’’, erkende de maker van het openingsdoelpunt, Jelmer de Jong. ,,Want Westervoort was veel beter.’’ Dat vond ook Gerard Smink, de aanvoerder van de bezoekers. ,,We hebben een lesje gehad in kansen afmaken’', zei de verdediger. ,,Doodzonde dit. We gaan met een zuur gevoel de kermis op.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal