Volledig scherm
Simon Jan Bruins van DVC'26 schermt de bal af in een duel met Meron Zehaye . © Theo Kock

DZC'68 geeft DVC’26 een lesje en gaat naar finale Achterhoek Cup

DOETINCHEM - Eersteklasser DZC’68 uit Doetinchem heeft dinsdagavond met speels gemak de finale van het toernooi om de Achterhoek Cup bereikt. Het Didamse DVC'26 werd met 6-1 verslagen.

Tweedeklasser DVC'26 begon op het veld van Viod nog wel sterk, maar miste in het eerste kwartier enkele dotten van kansen.

Na de 1-0 van DZC-spits Meron Zehaye, na een half uur spelen, zakten de Didammers echter volledig door het ijs. Nog voor rust scoorden ook Stephen van Beek en Gloria Papela, zodat de wedstrijd halverwege al gespeeld was: 3-0.

Na rust was het krachtsverschil enorm. Stef Wichgers, Tolgahan Yayla en Max Riekel tilden de stand naar 6-0 voor eersteklasser DZC'68, alvorens Marciano van den Berg, volgend seizoen spelend voor AZSV, de eer redde voor DVC’26 : 6-1.

DZC’68 speelt nu op zaterdag 22 juni de finale tegen hoofdklasser AZSV uit Aalten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal