DZC’68 verliest krankzinnig degradatieduel met Go Ahead Kampen: 4-6

DOETINCHEM - Eersteklasser DZC'68 ging zaterdag in Doetinchem in een krankzinnige wedstrijd tegen Go Ahead Kampen met 4-6 onderuit.

Volledig scherm
Gevecht om de bal na de 4-5 van DZC'68-speler Rutger Ebbers. © Theo Kock

DZC'68 bewees zich met het verlies een zeer slechte dienst, want de degradatiestrijd in 1D is nu ongekend spannend. Hekkensluiter KHC uit Kampen heeft 9 punten. Daarboven staat Hierden met 10 punten. Op de gedeelde 12e plaats bivakkeren Nunspeet, DZC'68 en Go Ahead Kampen (alle met 13 punten).

Tegen Go Ahead Kampen kwam DZC'68 al snel op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van Kampenaar Dennis van der Wal. Daarna zakte de thuisclub echter dramatisch ver weg en keek na 45 minuten tegen een 1-5 achterstand aan (doelpunten van Wessels (2x), Lanting, Van Enk en Draganovic).

Trainer Van der Veen greep in de rust in en liet aanvoerder Jordy Nijholt achter in de kleedkamer. Na rust rechtte DZC'68 de rug en kwam via doelpunten van Dani Pollmann, Dylan Hendriksen en Rutger Ebbers terug in de wedstrijd: 4-5.

Ondanks een slotoffensief viel de 5-5 niet meer. In de allerlaatste seconde verspeelde doelman Mike Thuss knullig de bal en bepaalde Wessels de eindstand op 4-6.

Amateurvoetbal