Volledig scherm
JV 03112018 Doetinchem DZC'68 - Nunspeet, MAX RIEKEL zet de DZC op gelijke hoogte naast de gasten uit Nunspeet, en schreeuwt het uit / Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

DZC'68 verstoort titelfeest NSC Nijkerk

DOETINCHEM - DZC’68 uit Doetinchem won zaterdagmiddag in de eerste klasse D met 2-1 van koploper NSC Nijkerk. Hierdoor werden de gasten uit Nijkerk geen kampioen en behoudt DZC'68 een kans op rechtstreekse handhaving.

In een tumultueuze wedstrijd  kwam DZC'68 kort voor de pauze op achterstand door een makkelijk gegeven strafschop. Deze werd door Yannick Cornelisz van NSC benut. 

Kort na de pauze was het alweer 1-1. Uit een slimme vrije trap scoorde Meron Zehaye 1-1. Toen speelde NSC al met tien man omdat Houssein Jabir voor rust geel kreeg, en na de pauze een directe rode kaart. 

Een treffer van Max Riekel bezorgde DZC'68 de 2-1 zege, waardoor het op de laatste competitiedag nog spannend is of DZC'68 zich handhaaft. De Doetinchemmers moeten winnen van Enter Vooruit én hopen dat concurrent De Merino's verliest. Pakt De Merino's 1 punt, dan wordt DZC'68 veroordeeld tot het spelen van degradatieduels.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal