DZC'68 wint met mazzel stadsderby tegen Viod

DOETINCHEM - DZC'68 heeft dinsdagavond de bekerderby tegen buurman Viod met veel geluk gewonnen: 3-2.

Volledig scherm
DZC'68-invaller Ruben Wichgers haalt uit voor de 3-2. © Jan Ruland van den Brink

Door de zege heeft de Doetinchemse zaterdageersteklasser, net als Longa'30, zes punten uit twee bekerduels in poule 81. Beide clubs hebben zich daarmee al geplaatst voor de volgende ronde. De wedstrijd DZC'68-Longa'30 heeft komende zaterdag alleen nog maar statistische waarde.

In de Doetinchemse stadsderby tegen Viod had DZC'68 het zwaar. De zaterdageersteklasser won met veel geluk van het naar de tweede klasse gepromoveerde Viod. De gasten lieten een goede indruk achter en stonden na 45 minuten terecht op een 1-2 voorsprong door treffers van de van MvR overgekomen Victor Steinhauer en Mike Severs. Voor DZC’68 scoorde Dylan Hendriksen voor rust de 1-1.

Het ging er in de stadsderby af en toe grimmig aan toe. DZC-captain Robin Faber had geluk dat scheidsrechter Gerard de Graaf een slaande beweging in de eerste helft niet met een rode kaart bestrafte.

Na rust viel DZC aan, maar was Viod in de tegenstoot gevaarlijker. Toch viel in de 66ste minuut de 2-2, gescoord door Rutger Ebbers. Toen iedereen zich al verzoend had met een gelijkspel, bezorgde DZC-invaller Ruben Wichgers in de 89ste zijn ploeg alsnog de volle buit. 

Domper bij DZC op de vreugde was de hamstringblessure die aanvaller Fabian Mensah al snel in de wedstrijd opliep.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal