Volledig scherm
DZC'68-verdediger Sergio Keurntjes snelt na binnen nadat de koploper in 2H de eerste seizoensnederlaag heeft geïncasseerd tegen Hellendoorn: 0-1. © Roel Tomassen

Eerste nederlaag voor koploper DZC'68

DOETINCHEM - DZC'68 is niet langer ongeslagen in de tweede klasse H. Sterker nog, de Doetinchemse club is zaterdagmiddag tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. Voor eigen publiek verloren de geel-blauwen met 1-0 van Hellendoorn.

De enige treffer van de wedstrijd viel halverwege de eerste helft. Uit een vrije trap kopte Matthijs Verschuur de bal over de blunderende DZC'68-keeper Job Tadema, die aarzelde om uit te komen en daardoor te ver voor zijn goal stond.

Steven Verheijen, die sinds dit seizoen aan het roer staat bij de Doetinchemmers, kon het verlies wel verklaren. „Wij hadden tachtig procent balbezit en zij twintig procent. We waren veruit de betere, maar de finesse voorin misten we en dan ga je door een keepersfout onderuit.”

Ondanks de nederlaag blijft DZC'68 met vijftien punten uit zes duels de ranglijstaanvoerder in 2H. Nummer twee Enter Vooruit bleef bij Ommen steken op 3-3 en volgt op een punt.

Amateurvoetbal